Fina framgångar i Lahtis

Under veckoslutet fick vi igen en gång se flere Wågen kanotister på prispallen, då en deltävling i Finska cuppen paddlades i Lahtis. Från Wågen deltog juniorerna, Edith Ljungqvist, Elin Ljungqvist, Siri Lindroos och Victor Gustafsson. I klassen herrar 50 år deltog Frank Liljestrand. Samtidigt paddlades FM I allmänna klasserna för damer och herrar, där deltog Emma Malmsten.

I FM tävlingarna deltog Emma i 200 m och 500 m. Trots lyckade lopp nådde Emma inte riktigt fram till någon medaljplats. I finalen på 200 m slutade hon på en fjärde plats, besegrad av trean Emma Nieminen från Kangasala med 28 hundradelar. Finalen på 500 m var en riktig rysare. 1 och 2 var i klass för sig, medan placeringarna 3-5 rymdes inom 46 hundradelssekunder. Där slutade Emma på femte plats.

I Finska cuppen deltävlingen tog Elin Ljungqvist totalsegern i klassen flickor 16 år och 14 åriga Victor Gustafsson som bestämt sig för att i år tävla i 16 års klassen blev tvåa i pojkar 16 år. Frank Liljestrand var starkast i herrar 50 år. Siri Lindroos i flickor 16 år nådde flere bra placeringar, bl a andra på 200 m och tredje på 500 m.

Veckoslutets stora nyhet var ändå att Elin, Siri och Victor har valts ut att representera Finland i Nordiska mästerskapen som paddlas i början av augusti i Jönköping i Sverige. Ett stort grattis till dem!

Kategorier:
Nyheter