gullö runt

Motionsloppet Gullö runt ordnas i Ekenäs söndagen den 28 juni. Detta år utförs tävlingarna med specialarrangemang på grund av den pågående Corona pandemin. Bekanta dig med tävlingens specialarrangemang genom att klicka här!

OBS! Endast förhandsanmälan, anmälan på plats är inte möjlig detta år!

Allmänt | Anmälningar | Ruttkarta | Köranvisning & parkering | Suomeksi

Gullö Runt vinnaren Jonas Saelens och tvåan, Miika Dietrich efter att de båda slagit ruttrekordet som nu skrivs i Saelens namn på tiden 1.23,58
Gullö-runt sponsoreras av Varuboden OSLA

XLII GULLÖ RUNT DEN 28.6.2020

Motionsloppet Gullö runt ordnas i Ekenäs söndagen den 28 juni för 43:e gången. Den 20 km långa paddlingsrutten slingrar sig genom Ekenäs vackra skärgård. Start- och målplats är Wågens kanotskjul i Wåghusparken i Ekenäs vid Södra vikens strand.
Deltagarna i motionsloppets utfärdsklass startar kl 10:00, motions- och tävlingskanotisterna kl 11:00 och Mini Gullö kl 11:10.

Paddlarna åtföljs av följebåtar och deltagarna i motionsloppet bjuds detta år undantagsvis på ett lätt mellanmål efter loppet. Lotteri ordnas inte i år. Samtliga paddlare tilldelas ett deltagardiplom. Specialpris till dem som deltar för femte, tionde och 15:e gången.

Även i årets Gullö runt kommer det även att finnas SUP-paddling på tävlingsprogrammet. SUP-utfärdsrutten på ca. 6km har ett minimideltagarantal på 5 personer för att den ska ordnas. SUP-bräden får också användas i Gullö runts utfärds- och motionsklass. 


Anmälningar 2020

Utfärdsklass

Start 28.6.2020 kl. 10.00
Utrustning: utfärdskajak, kanot, eller motsvarande
Kostnad:
K1 / C1: Endast förhandsanmälan senast den 24.6. Pris 25 euro
K2 / C2: Endast förhandsanmälan senast den 24.6. Pris 25 euro/person

ANMÄL DIG HÄR

Priser:

Gullö runt -diplom.
5, 10, och 15:de deltagande belönas med ett Gullö Runt -specialpris.
 
Maraton cup / Tävling / Motion

Start 28.6.2020 kl 11.00
Utrustning: tävlingskajak, motionskajak, surfski eller dylik.
Kostnad:
K1 / C1: Endast förhandsanmälan senast den 24.6. Pris 25 euro

 

Mer information om tävlingsklasserna finns här (på finska)


ruttkarta


Köranvisning & parkering

Kommer man österifrån är det lättast att ta det andra avtaget till Ekenäs och följa stranden.

parkering

Parkering av bilar får ännu i år göras på gräsmattan i parken. Om parken blir full kan kajaker och övrig utrustning lämnas i parken varefter bilen parkeras på en närliggande allmän parkeringsplats. Se de närliggande allmänna parkeringsplatserna från bilden nedan.