Kanotklubben Wågen paddlade hem guld i Kangasala

Under veckoslutet ordnades Finska mästerskapen i banpaddling i Kangasala. Kanotklubben Wågen hade fyra deltagare på plats.

Anne Rikala tillsammans med Elin Ljungqvist överraskade i K2 200 m och tog hem guldmedaljen med knapp marginal före Tampere Vihuris besättning med Netta Malinen och Nina Riosa. Rikala och Ljungqvist var nöjda med loppet och att den lyckade starten var avgörande för att man kunde paddla över mållinjen som först ekipage.

Juniorerna Victor Gustafsson och Elin Ljungqvist tävlade det här veckoslutet i de allmänna klasserna. I damklassen tog sig Ljungqvist direkt till final på både 200m, 500m och 1000m.  Ljungqvist lyckades bäst på 200m där hon blev 5a i A-finalen.

För den ännu 16-åriga Gustafsson bjöd den allmänna klassen på tufft motstånd. Gustafsson blev 9de i A-finalen på 500m och 4a i B-finalen på 200m.

Gustafsson har haft en lyckad säsong och blivit uttagen till Olympic Hopes tävlingarna i Tjeckien 10-12.9. Olympic Hopes samlar paddlare i åldern 15-17 år från hela värden.  Utöver Gustafsson från Wågen kommer Finland att representeras även av Kalle Hippeläinen, Helena Sjöberg och Vera Winqvist. Gustafsson kommer att paddla både K1 och K2 i Tjeckien.

Ilkka Ritvos, även han från Kanotklubben Wågen, deltog i Kangasala på herrarnas 5000m där han kom in på en fin 7de plats.

För Wågens kanotister återstår ännu en nationelltävling i Tavastehus den 11.9.